Wuhan tau!Fua Saina!

Talu mai le faʻamaʻi o le niumonia na mafua mai i le novel coronavirus, ua faia e le tatou malo o Saina ni faiga mautu ma le malosi e puipuia ma faʻatonutonuina le faʻamaʻi faʻasaienisi ma lelei, ma o loʻo tumau pea le galulue faʻatasi ma itu uma.

O le tali atu a Saina i le siama ua matua viia e nisi o taitai mai fafo, ma ua matou mautinoa e manumalo i le taua faasaga i le 2019-nCoV.

Ua faamalo e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) taumafaiga a le pulega a Saina i le puleaina ma le taofiofia o le faamai o lona Faatonu Sili Aoao Tedros Adhanom Ghebreyesus faaalia le “talitonuina i le auala a Saina e pulea ai le faamai” ma valaau mo tagata lautele ia “nofo filemu” .

I le tulaga o le faʻamaʻi o Saina, e tetee le WHO i soʻo se faʻatapulaʻaina o femalagaaiga ma fefaʻatauaʻiga ma Saina, ma manatu o se tusi poʻo se afifi mai Saina e saogalemu.Matou te mautinoa atoatoa e manumalo i le taua faasaga i le faʻamaʻi.Matou te talitonu foi o malo ma tagata fai maketi i laʻasaga uma o le sapalai o le lalolagi o le a maua ai le faʻafaigofieina o fefaʻatauaʻiga mo oloa, auaunaga, ma faʻaulufale mai Saina.

E le mafai e Saina ona atiae e aunoa ma le lalolagi, ma e le mafai foi ona atiae le lalolagi e aunoa ma Saina.

Afio mai, Wuhan!Afio mai, Saina!Sau ia, le lalolagi!


Taimi meli: Feb-10-2020