Tausia maa uila afi

Masalo, mo nisi tagata tietie uila, e le o le6 volt maa uila afina o se puna eletise itiiti?O le a le mea lilo o iai?Ae o le mea moni, o maa uila afi e iai ni mea lilo.Afai tatou te iloa lelei nei mealilo, o le a sili atu ona faigofie mo i tatou le faʻaleleia o lona faʻatinoga ma faʻaumiumi le ola o le maa i le faʻaaogaina i le lumanaʻi.I le isi itu, afai tatou te le amanaiaina le i ai o nei mealilo, o le a vave ona paʻu le maa.

O le mana autu?

LEAI!O le6 volt maa uila afie le o le puna malosi autu o le uila afi.E moni lava na'o se puna malosi fesoasoani o le uila afi.O le punavai autu moni o le uila afi o le afi afi.Afai o le puna malosi autu e faaleagaina ai le maa, o le ai ai se mea e leiloa le paoa.E tatau ona siaki muamua le afi afi ma le faʻaogaina.

E iai le electrolyte i ma'a mago?

Ua vaevaeina uila afi i maa mago ma maa vai.O le tele o tagata tietie e manatu o maa mago e leai se electrolyte.O le mea moni, e sese lenei manatu.E tusa lava po o le a le ituaiga maa o le lead-acid, o lona vaega autu i totonu e tatau ona taʻitaʻia.Ma le acid, ona faatoa mafai lea ona faatino lana matafaioi.

E na'o le fa'agasologa o le gaosiga o ma'a mago ma ma'a vai e 'ese'ese.Pe a alu ese maa mago le falegaosimea, ua faaopoopo le electrolyte i maa, ma e tatau ona faaopoopo maa hydro i se taimi mulimuli ane.

E le gata i lea, o le maualuga o le suavai o le electrolyte e tatau ona faʻaopopo i luga o le laina faʻailoga pe a faʻapipiʻi le vai vai.Afai e sili atu pe maualalo tele, o le a afaina ai le ola tautua o le maa, ma e tatau ona tuʻu le maa fou mo le afa itula pe a faʻaaogaina mo le taimi muamua.E mana'omia le totogi.

La'ititi la'ititi po'o le maualuga o lo'o fa'atonuina?

Pe a molia le 6 volt uila afi, e matua faʻapitoa foi.Muamua, o le voltage e le faigofie ona fetuutuunai maualuga tele i le taimi o le molia.Taumafai e faʻaaoga se laʻititi laʻititi mo se taimi umi e totogi ai.Lona lua, i le taimi o le faʻatonuga, e tatau ona ufiufi le vai vai i pu ea.Tulaga vaivai, ma e manaʻomia foʻi ona aloese mai le vevela ma faʻapogai faʻapogai, a leai o loʻo i ai se lamatiaga o le pa.

Puupuu le ola maa?Fa'atopetope le eletise?

Atonu na fetaia'i tagata ti'eti'e i le mea mata'utia o le a soloia le maa faatoa sui i le faagasologa o le faaaogaina o le maa.O le mafuaʻaga autu o lenei mea faʻapitoa e fesoʻotaʻi tonu lava i se vaega o le faʻaogaina o le uila afi.

O se fa'atonu fa'asa'o.Afai e fa'aleagaina teisi le fa'atonu fa'asa'o, o le fesuiaiga o le voltage o le fa'atonuga o le a matua tele lava.I lalo o lenei tulaga, o le maa o le a mafatia i le paoa ma le soona totogi.O le mea lea, pe a le umi le 6 vole uila afi pe a tupu le faʻalavelave, e tatau ona sui le pule faʻasaʻo.


Taimi meli: Me-31-2022